Man bør sette seg inn i gode råd før man drar på tur med linsene.

Kontaktlinser kan være et svært godt hjelpemiddel på tur. Les mer om hvordan du kan få mest mulig ut av bruken.

Mange opplever at hverdagen blir enklere når man går over til linser. Kontaktlinsene begrenser ikke ulike aktiviteter på samme måter, og man får mer frihet. Dette gjelder spesielt når man er ute på reise i verden.

Det er flere ting som det kan være lurt å huske på før man tar med kontaktlinsene på tur. Vi har derfor satt sammen en liten oversikt over de viktigste punktene.

De beste rådene

Det er lurt å være forberedt før man drar ut på tur. Det kan oppstå mange situasjoner på reise som man ikke kan forutse før man drar. Dette gjelder ikke bare kontaktlinser men også andre hjelpemidler som solbriller. Det er derfor verdt å lese litt mer om disse tingene før man drar ut på den store reisen.

Kontaktlinser

Kontaktlinser er et fantastisk hjelpemiddel i hverdagen. De korrigerer synet og kan ha flere andre nyttige funksjoner. Noen av de beste tipsene for reising med kontaktlinser er følgende.

  • Aldri rens kontaktlinsene i springvann. Dette blir enda viktigere i utlandet der man ikke alltid har kunnskap om de lokale forholdene. Det er ikke heldig om det viser seg at vannet inneholder skadelige mikroorganismer.
  • I tilfelle linsene blir ubehagelige eller du mister bagasjen så bør du alltid reise med renseverktøy i håndbagasjen.
  • Siden kabinluften i et fly kan være veldig tørr, så vil enkelte føle ubehag ved bruk av kontaktlinser. På korte flyvninger kan det være lurt å benytte seg av fuktighetsgivende øyedråper. Dette er noe man kan få gode råd om hos en øyelege. På lengre flyturer så vil enkelte ha positiv effekt av å benytte seg av briller.
  • Husk på å ALDRI svømme eller bade med kontaktlinser. Bassengvann og sjøvann kan inneholde uheldige bakterier som kan skape infeksjoner i øynene.
  • Husk på å ta med nok rensemiddel. Dette er viktig fordi det kan være at de samme produktene ikke er tilgjengelige i et annet land.
  • Spør din optiker om mini-flasker med rensemiddel. Dette kan gjøre at man sparer mye plass i bagasjen siden man slipper ta med en stor flaske.
  • Ikke bli fristet til å helle rensemiddelet opp i mindre flasker på egenhånd. Dette kan eksponere den for bakterier, og ødelegge effekten ved bruk.

Solbriller

Det er viktig å beskytte øynene mot skadelig eksponering mot solen. Da er solbriller en sikker vinner som alltid leverer for de som trenger det. Et annet alternativ er beskyttende kontaktlinser som gir like god effekt. De fleste velger likevel gjerne å ha med seg et par solbriller på turen. Da er det viktig å huske på følgende:

  • Bruk solbrillene til en hver tid hvor det er sol på himmelen. Selv om man ikke føler behovet direkte så er det svært sunt for øyehelsen.
  • Det er viktig å sørge for at man har solbriller som beskytter både mot UV-B og UV-A. Dette kan man undersøke ved å lese produktinformasjonen eller ta kontakt med produsenten. Her er det viktig å sørge for best mulig beskyttelse.

Det er altså mange ting man må huske på før man tar med seg kontaktlinser og andre hjelpemidler ut på tur. Ved riktig bruk kan man få en optimal reiseopplevelse med stor frihet og mye glede. Det er derfor bare å sette i gang med turplanleggingen.