Kontaktlinser kommer i mange varianter

Det er mange fordeler med både månedslinser og dagslinser. For å velge riktig er det avgjørende med kunnskap om de to linsetypene.

Det finnes mange typer linser på markedet som man kan velge mellom. Disse kan ofte tilpasses uavhengig av hvilken type synsproblemer man har. To av hovedalternativene som finnes i dag er månedslinser og dagslinser.

Det er mange ting man må tenke på før man tar det endelige valget. Derfor har vi sammenlignet månedslinser og dagslinser slik at du kan vurdere hva som er mest fordelaktig for deg.

To gode alternativer

Både månedslinser og dagslinser har mange fordeler for de fleste brukere. Som regel handler dette valget mest of egne preferanser, og hva optikeren mener er best for dine øyne.

Her på Altomlinser.no tilbyr vi de mest populære linsemerkene og modellene.Vi har det ypperste innen både dagslinser og månedslinser. Vi har linser som passer uavhengig av hvilken synsstyrke man har behov for.

Fordeler med månedslinser

Månedslinser kan være et godt alternativ for de som ikke har lyst til å ha et helt lager av linser til en hver tid. De fungerer som kjent slik at man bare trenger skifte dem en gang i måneden. Det eneste man må sørge for er renhold av linsene. Noen fordeler med denne typen kontaktlinser er blant annet:

  • Lavere kostnad. Selv når man tar med utgifter til rensemiddel, så er som regel disse linsene billigere enn dagslinser. De som har behov for lavere kostnader kan derfor ha stor glede av å bruke månedslinser.
  • Mindre rot hjemme. Noen linsebrukere foretrekker månedslinser fordi de fører til mindre rot hjemme. Med månedslinser slipper du å fylle badet med store pakker med dagslinser.
  • Enklere på reise. Når man er ute å reiser så er det enklere å ta med seg månedslinser. Disse tar mindre plass i bagasjen, og man slipper holde styr på et stort lager.

Fordeler med dagslinser

Dagslinser er et enkelt alternativ for de som har dårlig tid. Disse skal skiftes ut hver dag, og da blir det mindre å ta tenke på når man bruker dem. Fordeler med dagslinser er for eksempel:

  • På tross av at dagslinser som regel er dyrere enn månedslinser, så velger et stort flertall av nettkundene å bestille denne linsetypen. Dette tyder på at kostnaden egentlig ikke er så stor med tanke på bedre brukervennlighet.
  • Det er ingen behov for renhold eller desinfisering av dagslinser. Man kaster bare linsene når dagen er over. Neste morgen tar du bare på et nytt par uten at du må huske på noe annet. Man slipper også å kjøpe linsebeholder siden disse kommer i egen beskyttende innpakning.
  • Siden dagslinser bare bruker i en dag så sikrer man friskere øyne. Man slipper å bekymre seg for at glemt renhold kan føre til øyeinfeksjoner og andre komplikasjoner.

Dine øyne har stor betydning for hvilke linser som er best for deg. Det er alltid lurt å ta kontakt med en øyelege før man bytter mellom månedslinser og dagslinser. Da er man sikret at man får god veiledning før man tar et endelig valg. Begge de to alternativene byr på flere fordeler som det kan være vanskelig å velge mellom på egenhånd.